Beste Krotenkokers en Krotenkokerinnen.
Gelukkig heeft de carnavalsvereniging na veel overwegingen besloten om de installatie avond te vervroegen naar midden oktober, want anders zaten Wognum waarschijnlijk nu nog zonder prins en wij nog in de geheimhoudingsmodus. Maar wat hebben we een geweldig nu al “historisch” feest mogen beleven na een jaar van afwezigheid, een groot compliment voor de raad van elf.
Na een korte nacht veroorzaakt door een leuke “after party” bij een van de bestuursleden is onder het genot van een glaasje champagne het Krotenkokerbord geplaatst in de voortuin van onze woning op de Saint Remylaan. Natuurlijk waren daar familie, vrienden, bestuur en ook enkele afgevaardigde van oud prinsenclub bij aanwezig. Na de officiële plichtplegingen hebben we dit nog tot eind van de avond onder het genot van een drankje en polonaise gevierd.
Dat het Prins zijn ook officiële verplichtingen met zich meebrengt werd een paar weken geleden duidelijk toen slagerij Kok vroeg of wij mee wilde werken aan de opening van de nieuwe slagerij. Natuurlijk wilden wij dit. Hoe leuk en ludiek was het om in plaats van een lint een rollade touw door te snijden met een slagersmes. Gelukkig duurde de sluiting niet al te lang want een dorp zonder slagerij is toch ook een beetje als een carnaval zonder de Krotenbunker en bier.
Hierbij kom ik nog even terug op de stukjes met hints in de Walhalla en diverse andere social mediakanalen. In het eerste stukje werd de hint gegeven dat wij dichtbij huis met anderen deze zomer op vakantie zijn geweest. Dit klopt als een bus want wij zijn afgelopen zomer met de familie Commandeur naar Brunssum op vakantie zijn geweest.
In het tweede stukje hadden de intimi onder ons kunnen weten dat ik vroeger met mijn ouders en zus altijd bepakt en bezakt met de gehele inboedel in een geleende aanhangwagen in Nederland op vakantie gingen. Twee dubbele matrassen, 4 fietsen, koelkast etc. alles ging mee op de aanhangwagen.
Het derde stukje heeft bij meerdere bekende al wat vraagtekens opgeleverd want “moeilijk uit mijn bed komen” paste vroeger wel bij mij (nu natuurlijk niet meer!) en “bij nacht de man bij dag de man” was een bekende uitspraak van mijn pa.
In het vierde stukje gaf ik iets prijs over mijn familie carnavals historie. Mijn lieftallige vrouw, mijn zus Marina en mijn schoonzus Eveline hebben diverse jaren als dansmarieke geacteerd. Daarnaast gaf ik ook aan dat de kans groot is dat er in de toekomst weer nieuwe aanwas te verwachten is. Hier bedoel ik dan natuurlijk onze meiden Robyn, Joy en lente mee (helaas nog geen 18 anders waren ze dit misschien al geweest!). Daarnaast gaan mijn (schoon) ouders al jaren verkleed naar de carnaval en heeft mijn schoonvader een aantal jaar de carnaval gefilmd en dus van dichtbij meegemaakt.
Het vijfde stukje gaf ik aan dat ik erg uitkeek naar mijn komende installatie. Dit slaat natuurlijk op mijn werk waar ik met een team van enthousiaste collega’s al meer dan 17 jaar probeer hoogoven installaties te verkopen. Daarnaast melde ik dat ik ook een oud prins in de familie heb, dit is natuurlijk mijn oudste neef Mark Swier alias ‘Prins Borsato’ bij de carnavalsvereniging de Deursackers uit Benningbroek/Sijbekarspel. De laatste hint was dat ik kan sporten op de hoek van de straat. Wij wonen op de hoek van de Saint Remylaan en Beurré Hardylaan welke grenst aan Sport- en Wellnesscenter De Bloesem.
Als toegift om het voor iedereen nog iets gemakkelijker te maken is er vlak voor de installatie avond nog een hint geplaatst op facebook. Deze ging over dat ik in een voor de carnaval maagdelijk gebied in Wognum woon en over mijn ouderlijk huis. De eerste hint sloeg natuurlijk op de Bloesemgaerde waar tot nu toe nog geen prins heeft gewoond. En wat betreft mijn ouderlijk huis: als je voor het huis op de Grote Zomerdijk gaat staan kan het zijn dat Prins Anthonius TM je op de schouders tikt, want het land van zijn boerderij ligt tegenover mijn ouderlijk huis. Daarnaast kan het ook zo maar zijn dat Prins Theodorus je op je rechterschouder klopt, want Dick Schouten woont drie huizen verder.
Rest mij toch te melden dat ik hoop dat alle nieuwe Covid 19 maatregelen dusdanig effect zullen hebben zodat wij naast kerst en oud en nieuw met elkaar te kunnen vieren ook een fantastisch historisch carnaval gaan beleven eind februari.
Alaaf, Prins Fernando