Beste Krotenkokers en Krotenkokerinnen,
Bij deze kom ik even terug op de stukjes uit de Walhalla. Behalve een heleboel kletspraat, zaten er hier en daar ook wat hints tussen. Om te beginnen had ik er zo hier en daar een Frans woord, die wij Nederlanders ook gebruiken, tussen gepropt.
Dat ik geen debutant meer ben bij de carnaval komt omdat ik rond de eeuwwisseling 7 jaar in de Raad van Elf gezeten heb.

Dat mijn moeder mijn favoriet is, gaat dan over de moeder van de Prins, de koningin. En je kunt mij gerust een fan van de Britse popgroep Queen noemen. Ook heb ik geschreven “zat ik mij op Nederlandse muziek te focussen”. De eerste letter van de laatste drie woorden geeft MTF. Dat zijn dan weer de beginletters van de Mieke Telkamp Fanclub.

In mijn werk had ik te maken met veelal ouderen, soms ook jongere en heel soms ook zeer jonge mensen. Ik werk in de pensioenen bij Nationale Nederlanden, daar hebben wij naast ouderdomspensioen (voor 65 plussers) ook te maken met partnerpensioen (kan voor jongere mensen) en ook met wezenpensioenen (kinderen). En dat over de essentie van mijn werk veel te doen is, slaat op de Pensioenwet, waar al heel lang over gediscussieerd wordt.
Er stond dat ik als veelvoud van 11 als laatste de 44 bereikt had. Dat ging niet over mijn leeftijd, maar over mijn dienstjaren bij Spartanen.
Over oude en nieuwe Jan schreef ik en dat heeft weer betrekking op de bijnamen van de kerken in het centrum van Delft. Dat is waar mijn moeder vandaan komt en dat is bij de mensen om mij heen wel bekend.

De familieleden die een rol van betekenis hebben gespeeld bij de carnaval zijn Prins Dick O, mijn vrouw Kitty, die een krootje gekregen heeft voor haar jaren bij de – toen nog – Boerenhofkapel. Waar ook nog 2 zussen van haar bij gespeeld hebben. En natuurlijk ook onze zoon Nick die op dit moment in de raad van Elf zit. En nog 2 schoonzussen die ooit bij de dansmariekes zaten.
Met de tussenweg van de Nederlandse vlag en de protestvlag doelde ik op de Franse vlag.

Een (aangetrouwde) tante van mijn moeder, die zal nu zo ongeveer 140 jaar oud zijn geweest, kwam uit Suriname en die woonde toen in Zeeland. Maar ook had ik het in de vervolgzin over “niet zo zwart wit”. Dat niet zo zwart wit is een verwijzing naar de prachtige kleur van mijn haar. En zwart wit is een bekende tekst van Frank Boeijen, waar Kitty nogal fan van was.

En als laatste schreef ik dat de kanskaart invullen geen wilde gok meer kon zijn. Met enkele kameraden heb ik al 26 jaar een kaartclubje met de naam Luckraak.
Tot slot spreek ik de hoop uit dat wij in februari een heerlijk, een Delicieux carnaval mogen beleven. Dat alle energie die er nu al in gestoken is, door jullie gebruikt mag worden om er samen een mooi feest van te maken.
Alaaf van Prins Delicieux