Beste Krotenkokers en Krotenkokerinnen,
Afgelopen zaterdag 7 januari was dan het moment suprême, zoals dat in het Frans zo mooi heet. Niet om 22.22 uur zoals eigenlijk gepland, want het liep wat uit. Door het grote aantal bezoekers verliep de doorstroming naar de zaal langzaam. De rij bij de kassa was groot. Ik stond er zelf ook in. Maar had het gevoel dat ze zonder mij toch niet zouden beginnen en maakt mij daarom niet druk dat het wat uitliep. Al weet je het natuurlijk nooit zeker. Bij een boel mensen die absoluut zeker wisten dat ik prins zou worden, heeft mijn lange aanwezigheid in mijn gewone kloffie in de zaal toch weer enige twijfel gebracht. Dat is ook weer leuk.
Op een bepaald moment ben ik er redelijk stiekem tussen uit gepiept en gewoon, door de voordeur naar buiten en voor het café om, naar de achterdeur gelopen en snel omgekleed. Daar mocht ik plaatsnemen in een soort twijfelaartje, die de Raad van Elf had gemaakt. De raad van Elf heeft de show rondom de installatie bedacht en gecreëerd en daarvoor mijn koninklijke complimenten. Ik heb niets dan lovende kritieken gehoord over de installatie. Chapeau!
Nadat ik mijn masker afgegooid had voor die volle zaal, wow, dat geeft wel een boost zeg. Telkens weer: carnaval geeft je energie. Prins worden helemaal!
Zondag is er bij ons in de tuin door het bestuur van de Krotenkokers een prachtig nieuw bord geplaatst. Hebben daar een glaasje champagne bij gedronken en geproost op een Delicieux carnaval.
Vervolgens werden door enkele personen mooie en ook lieve woordjes gesproken.
Het werd een gezellige middag met bestuur, raad, hofkapel en dansmariekes, familie en vrienden, die met een lekker soepje als kantelpunt, rimpelloos overging in de avond. Het bleef nog lang onrustig op Kerkstraat 48. Kort en krachtig: de carnaval had een sterke start.

Alaaf van Prins Delicieux