Het begint nu toch wel erg spannend te worden. De laatste paar dagen zag ik een aantal belangrijke details die al geregeld zijn. Dat geeft het gevoel dat het nu toch echt serious business wordt. De energie stijgt. Sterker nog, het geeft mij energie voor 10. Pardon, elf. Ik ben wel benieuwd wat er allemaal over de buurtwhatsapp zal gaan als bekend is dat ik tot prins ben geïnstalleerd
Eerst even een voorafje over de prijsvraag uit de vorige Walhalla. Het aantal straten is nog niet bekend. Het tellen van de straten wordt in overleg met Roele-de Vries gedaan. Tijdens het oud papier ophalen. De uitslag hiervan was te laat voor de deadline van Walhalla.
Mijn naam binnen het bestuur is al enige tijd Piet. We hebben een nieuwe Piet, wordt dan gezegd. Had ook Jan kunnen zijn, nieuwe Jan, maar dat is het niet. Je hoort nooit iets over een oude Piet. Of in de niet bestaande situatie, een oude Jan. Die worden kennelijk stilletjes af geserveerd. Dat is geen leuk vooruitzicht.
Nu we het over serveren hebben, ik mag graag sporten. Ik ben zeker geen topsporter. Gewoon, een stukje onder de middelmaat. Maar ik mag het wel graag doen. Ik krijg daar wel lekker energie van. Ben regelmatig tussen de lijnen te vinden met anderen. Effe lekker zweten. En mijn vrouw staat langs de lijn. Ik kan ook rücksichtslos buiten de lijnen doorgaan.
De populariteit van carnaval binnen mijn familie is net als in het echte leven. De één vindt het zonde van de tijd en de ander heeft er veel plezier. Er zijn zelfs familieleden die een rol van enige betekenis in de vereniging gespeeld hebben. Van het bestuur heb ik de laatste dagen heel veel opgestoken over carnaval in het algemeen. En ook over carnaval in het bijzonder. Grappig is dat het ook wel is voorgekomen dat ik hen advies kon geven.
Behalve de Nederlandse vlag hebben we tegenwoordig ook de protestvlag. Tijdens carnaval kiezen we natuurlijk geen partij maar nemen een tussenweg. Een boerenkiel mèt stropdas. Het gaat er tenslotte om dat we met carnaval allemaal gelijk zijn.
Had ik al eens verteld dat er ook nog wat Surinaams bloed in mijn familie stroomt? Ben ik best wel trots op, vind dat wel fijn. Ik zie het niet zo zwart wit.
U weet nu wel genoeg, denk ik. De juiste naam op uw kanskaart schrijven kan bijna geen wilde gok meer zijn.
Groet van de aanstaande Prins