Beste Krotenkokers en Krotenkokerinnen,
Aan de vooravond van de kermis van Wognum werd ik tijdens een onschuldig gesprekje met een bestuurslid van de Krotenkokers zeer verrast. Of ik hun Prins Carnaval 2023 wou worden!!
Was een beetje een stoot onder de gordel, die had ik niet zien aankomen. Schrikken natuurlijk, doe effe normaal, waarom ik? Meer van dat soort reacties natuurlijk. Pff!
Enige weken nagedacht en ja, natuurlijk moet ik dat doen. Hoe eng ik het ook vind.
In de periode daarna kwam het unieke zomercarnaval van de Krotenkokers. Waarbij ik dus wist het volgende jaar met het scepter te zwaaien. Dat geeft wel een beetje gek gevoel, kan ik u verzekeren. Enkele malen zag ik vanaf het trottoir Prins Fernando langs gaan met de optocht. Dan merk dat je jezelf zo normaal mogelijk probeert te gedragen. En aan de andere kant weet je ook wel dat echt helemaal niemand op je let. Gek, het beheerst direct je leven.
Volgens diezelfde Prins Fernando heb ik ideeën en probeer wat te sturen. Daar slaat hij de spijker op zijn kop. Er gaat mij af en toe een lichtje op, als ik in een goed humeur ben. Maar dat heeft bijna iedereen, volgens mij.
Nog een klein beetje over mijzelf? Ik heb het geluk gehad dat ik in het mooie Wognum geboren ben. En er nog steeds mag wonen. We hebben het toch goed hier? Al zou ik het fijn vinden als er meer mogelijkheden voor de jeugd zijn om ook dat geluk in Wognum te vinden.
Zo, we zijn van start, maar dat moet ook wel. De pepernoten liggen al weken bij AH. Ook de klok is al weer een uur teruggezet. Blijkbaar is het toch al weer zo ver in het jaar.
Prins Wie?