Carnaval geeft je energie!
Het begint een beetje te wennen, de gedachte aan een gezellig carnavalsfeest, waar ik het middelpunt in mag zijn. Al zal ik ook wel eens aan de kant te bewonderen zijn. Te bewonderen omdat ik een prachtig kostuum mag dragen. En aan de kant omdat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Doseren is belangrijk om de energie te hebben om er maximaal van te genieten. Zo veel mogelijk genieten was nog een gratis advies van Prins Fernando.
Ja, energie is het thema, Carnaval geeft je energie. Energie is een veel gebruikt woord tegenwoordig. Je moet voor de grap eens tellen hoe vaak het je dat woord tegenkomt op 1 dag. Je leest het, je hoort het of je gebruikt het. Fysiek of verbaal. Het houdt niet op.
En energie is erg duur geworden, de laatste tijd. Dat is voor niemand goed, niet voor de gewone mensen, niet voor de bedrijven, niet voor het rijk. Er is daarbij ook wel goed nieuws te melden. Want één van de vele omschrijvingen van carnaval is toch samen plezier hebben. En samen plezier hebben geeft je veel energie. In tegenstelling tot veel andere soorten van energie, is deze energie gewoon gratis en voor niks! Daarmee is toch een magnifiek thema geboren: Carnaval GEEFT je energie.
Het carnavalsfeest is niet vreemd voor mij. Sterker nog, ik kan mij herinneren ooit eens de polonaise geleid te hebben! Net als duizenden anderen misschien, maar toch, ik ben geen debutant meer.
Wat mijn jeugd betreft, dat was prima, zorgeloos. Mijn vader gaf mij zeker wel eens een schop onder mijn derrière, maar nee, verder prima. Maar mijn moeder is toch favoriet. Met de andere kinderen van mijn moeder kan ik het ook nog steeds prima vinden. En ook die van mijn vader.
Ik ben al weer veel te veel aan het vertellen. Dat kan natuurlijk niet, even op de rem, volgende keer verder.
Groet van de aanstaande Prins