Beste Krotenkokers en Krotenkokerinnen,
Ja mensen, het is al weer maart, carnaval is al weer ruim voorbij. Maar wat hebben wij (Kitty, de kinderen en ik) ongehoord genoten. Wat een onvergetelijke periode. Met dank aan bestuur, Raad van Elf, Dansmariekes, Hofkapel, OPC voor al het werk wat hiervoor verzet is.
Maar vooral dank aan het bestuur die mij vorig jaar gevraagd heeft: luister eens, wij hebben een mooie trein met heel speciale plek, zou je daar eens een tijdje willen zitten?
Hier volgt even in chronologische volgorde een summiere opsomming van wat ik heb mogen beleven.
Zondag 12 februari waren we eerst even met een klein comité bij de Herbergier, waarna we koers zetten naar het Sweelinckhof. Daar was het al gezellig druk met ook mensen van De Villa. Met behulp van de Zaanse Parelvissers werd het een hele vrolijke middag, veel blije gezichten gezien
Dan kregen we enkele dagen rust en vrijdag de 17e mochten we eerst even naar Forever Young, waar groep 3 een draaiavond had. Voor korte tijd veel plezier gehad. Het volgende station was de Krotenbunker, naar de mini-tiener-avond. Was ook erg leuk, veel verkleed, veel prijzen mogen uitreiken. En weer veel lachende gezichten.
Zaterdag is voor de Krotenkokers altijd een lange werkdag. Zo ook voor de Prins. Rond half 9 werden we opgepikt door Jos Boots met de shovel en de Prinsenbak met de wagen van de Raad van Elf. Hiermee werden we naar de brandweerkazerne gebracht voor een heerlijk ontbijt. Er waren al heel wat verenigingsmensen aanwezig, de stemming zat er al lekker in, de energie was al goed.
Hierna naar het gemeentehuis, voor de sleuteloverhandiging. Hier waren al heel wat vrienden en familie en anderen aanwezig. Met veel plezier heb ik mijn officiële sollicitatie naar de functie van burgemeester van Medemblik aan waarnemend burgemeester Straat aangeboden. Het lijkt mij dat de zaak binnenkort in kannen en kruiken zal zijn. Voor de vorm doet de gemeente nog wel alle verplichte procedures, maar ze zijn er natuurlijk allang uit. Echter, pas toen dochter Rianne, samen met Ruud van Etten op een prachtige manier Shallow had gezongen, was de burgemeester tevreden en kregen we de sleutel.
Daarna hebben we in de persoon van Karin Rood-de Haan een prachtig mens tot ridder van de Krotenkokers benoemd. Hulde voor haar werk, haar vrijwilligerswerk. Ook hulde voor haar man Dick, die haar met niet de minste verdenking had weten mee te krijgen naar het gemeentehuis. En enkele kinderen ook nog. Erg leuk en ontzettend verdiend. Hierna hebben we met de vereniging gegeten bij Stam, met nog een aantal mooie woordjes. Ook hier was weer een boel pret.
Daarna zijn we naar Leekerweide gereisd, waar ook weer energie te over was. Daar hebben we in een uurtje veel carnavalsplezier gebracht èn gekregen.
In de avond mochten we met de vereniging nog even aanschuiven in de Hieronymuskerk, met vanzelf nog een dansje van de Dansmariekes en een vrolijke polonaise. Was ook weer gezellig.
Daarna vanaf half 10 bij de Krotenbunker de tieneravond (en ook wat ouder…) onder de naam 100% Spanning. Het was er heel druk, heel warm èn heel gezellig. Gewoon heerlijk.
Zondagochtend op tijd naar de Bloesem voor de start van de optocht. Het was prachtig om te zien wat er allemaal gecreëerd is. Door heel veel mensen, prachtig! En ook mooie oude trekkertjes. Vind ik altijd leuk. En ook door mijn familie en vrienden een prachtige wagen annex loopgroep, die – ik weet niet precies waarom – een beetje aan St. Tropez deed denken. Très bien, zoals wij Fransen dat zo mooi kunnen zeggen.
Daarna de kindermiddag, met weer veel vrolijke gezichten en prijsuitreikingen. Deze werden weer opgevolgd door de volwassenen, met als hoogtepunt de prijsuitreiking van de optocht. De jury had het knap lastig, er was prachtig werk geleverd. Met als overall winnaar de Smikkels. En weer veel gelachen.
Maandag waren adjudant Depannage, 2 dansmariekes en mijn persoontje bij 10 personen langs geweest op ziekenbezoek. Dit werd zeer gewaardeerd door de personen in kwestie. Ook hier evengoed weer lachende gezichten.
In de avond de Wognummer avond met veel verkleden. Waaronder ook onze vriendengroep die de halve zaal in beslag hadden genomen met hun familiediner. En daarna de Masked Singer, gepresenteerd door Ryan. En hier stonden de onverwachte singers Marlene Schouten, Ron Bleeker, Carin Ootes, niffo Robbert van Tol en onze eigen Rianne. Het was delicieux, zou ik willen zeggen.
En toen waren we al weer op de dinsdag. Eerst naar school, waar de jeugd er heel veel zin in had. En wij natuurlijk ook. Veel polonaise gelopen, ook weer heerlijk. Ook hier weer vrolijke gezichten.
En rond 4 uur weer naar Stam voor het slot van de carnaval. Daar werd ik weer verblijd met een optreden van Rianne en Ruud. En als kers op de taart, kreeg ik live een Queen medley van mijn lieve familie. Van wel een minuut of 20, Formidabel, wat een cadeau.
Daarna wou vorst Leo een gedeelte van mijn outfit overnemen. Die outfit die ik ’s ochtends nog heel bewust uit mijn kast had gekozen. Maar ok, hij is de baas.
Hierbij wil ik nog even benadrukken, dat waar ik hierboven “ik” heb geschreven, er eigenlijk bedoeld wordt: Mario Kuip en ik. Want ik ben Mario als adjudant en ook als persoon enorm dankbaar voor wat hij allemaal voor de vereniging en voor mij in het bijzonder gedaan heeft.
Zoals ik begon, het was onvergetelijk. Zoveel plezier als ik met de vereniging en ook met andere mensen gehad heb. Buitengewoon! Velen zullen het al gezegd hebben, maar ik heb het van Prins ZoVaZoZo goed onthouden: zeg nooit nee als ze je vragen voor Prins.
Groet ex-Prins Delicieux