Vrienden en vriendinnen van de Krotenkokers,
Het is maandag 06 jaunuari 2020 en ik heb, samen met mijn vrouw Carla en zoon Ryan, een geweldig weekend achter de rug. Het prinsenraadsel is ontrafeld. Op zaterdag 04 januari om ongeveer 22.11 uur werd, na een spectaculaire act van de Raad van Elf, het best bewaarde geheim van Wognum onthuld en stond ik op het toneel van de Krotenbunker als Prins Roberto de Eerste van de Krotenkokers. Of, was het het slechtst bewaarde geheim……
Een kleine introductie; Mijn naam is Robertjan van Hinte, getrouwd met Carla Stam en samen hebben we onze zoon Ryan en al 24 jaar woonachtig in Wognum. Ik werk al meer dan 25 jaar voor justitie en thans werkzaam als coördinator BHV in het Justitieel Complex Zaanstad.
De aanwijzingen van de stukjes nog even op een rij maar nu met uitleg;
In het eerste stukje is aangegeven dat ik bekend ben met het vieren van carnaval. Ik ben geboren op 09 maart 1964, carnaval maandag in dat jaar. Mijn vader was toen lid van de Raad van Elf van carnavalsvereniging Ospylac uit Hoorn. De eerste die na de bevalling op bezoek kwamen was de Raad van Elf. Ik heb de glorie tijd van Ospylac meegemaakt en verschillende functies bekleed waaronder een aantal jaren als lid van de Raad van Elf en tweemaal als adjudant.
In het tweede geschreven stukje had ik wat moeite met het geheimhouden van mijn aanstaande prinsschap. Een misleiding, want als carnavalsvierder weet ik dondersgoed hoe het spel moet worden gespeeld. Dat ik in mijn werk bekend ben met geheimhouding klopt dan weer wel. Als werknemer van justitie heb ik een geheimhoudingsplicht en heb de eed af moeten liggen.
In het derde stukje laat ik weten dat ik elke werkdag in de auto stap om naar mijn werk te gaan en ’s avonds moe maar voldaan terugkeer naar huis in een maagdelijke omgeving. Ik rij op werkdagen Wognum Zaandam heen en weer om terug te keren naar de Kloostermuur. Dat ik mij een Zeer Goed Rijdende Krotenkoker vind…ZG-RK zijn de letters in het nummerbord van mijn auto.
Op 05 december was daar het prinsenraadsel in rijm. Daar gaf ik wat van mijn persoonlijke interesses weg die verder geen uitleg behoeven.
En ja, dan stukje nummer vier……ik had aan het bestuur tekst aangeleverd maar dat was niet de tekst die uiteindelijk in het Walhalla is terechtgekomen. De laatste aanwijzingen kwamen overduidelijk overeen met mijn persoon. Ontkennen had eigenlijk geen zin…maar ja, het spel moest tot het allerlaatste gespeeld worden. De kar trekken tijdens de optocht verwijst naar de voornaam van mijn vrouw Carla, vorig jaar jurylid tijdens de optocht. Nog 1 hint verwijst naar mijn achternaam…Hinte. En nee, ik maak geen gebruik van de kapper want ik scheer mijn hoofd dus kan er ook niet geverfd worden.
Nadat het vierde en laatste stukje was gepubliceerd was het spel op de wagen. Ik kreeg bij verschillende gelegenheden de nodige opmerkingen en felicitaties. Ook via social media werd ik aan alle kanten bestookt. Ik heb mij kranig geweerd, al zeg ik het zelf, maar was blij dat het zaterdagavond 04 januari werd.
En nu is het zover en kan ik met trots tegen iedereen zeggen dat ik, Robertjan van Hinte, tijdens het carnaval Prins Roberto de Eerste ben in het rijk der Krotenkokers.
We gaan een misdadig goed carnaval tegemoet en ik zie uit naar het carnavalblok van vrijdag 21 t/m 25 februari 2020. Het wordt zeer intens en intensief maar ik ga er, samen met mijn gezin, volop van genieten. In mijn carnavalsteek en in mijn onderscheiding komen de kleuren rood, geel en groen in voor. Het zijn de traditionele carnavalskleuren uit Limburg. Deze kleuren zullen, tijdens mijn periode als prins, veelvuldig te zien zijn. Ik roep iedere carnavalsvierder op om ook deze kleuren tijdens het carnaval te dragen en/of te gebruiken.
Met carnavaleske groet,
Prins Roberto de Eerste
Prins in het Rijk der Krotenkokers
Alaaf, Alaaf, Alaaf.