Het eerste stukje, of eigenlijk de tweede alweer, ik hoop dat jullie het nog snappen.

Volgens de etiketten begin je bij het voorstellen altijd met je naam. Nu is dat niet moeilijk want in deze stukjes heet ik Piet. Hoe makkelijk kan het voorstellen eigenlijk zijn. Het is geen zwarte Piet want dat is niet kleurrijk genoeg.

Niet alles is wat het lijkt, soms staat het er letterlijk en andere keren weer niet.

Nu ga ik de volgende hints niet zo makkelijk weg geven natuurlijk want dan is de spanning er gauw af.

‘Spanning’, had dat ook niet wat te maken met mijn voorganger Prins Delicieux die het carnaval aanvoerde met het thema Energie?

Wat een Prins was dat zeg, zoals deze man kon schrijven en iedereen met zich meevoerde naar vele hoogtepunten. Nou een diepe buiging voor deze prestatie, ik geef het je te doen.

Het thema lag toch dicht bij hem en uiteindelijk bij iedereen, prachtig om te zien.

Ik hoop dat het mij ook gaat lukken om iedereen mee te krijgen dus daarom heb ik het thema ook dicht bij mij gehouden.

Het gaat hard, ik hoor de stappen van Ozosnel met de Sint erop al bijna naderen. Deze tijd heeft voor mij dan ook warme herinneringen. Wat een feesten gaan we tegemoet, nu al zin in. Mede omdat er dan genoeg afleiding is en de tijd snel zal gaan. Ik zal me wel moeten gedragen, want ik kan me nu niet veroorloven dat ik in de zak mee terug naar Spanje ga en het carnaval zou moeten missen. Mijn baldadigheid is wel afgezakt maar een beetje meer oplettendheid kan zeker geen kwaad. De komende weken staan ook in het teken van lekker eten en drinken, ook daar ben ik fan van. Chocolademelk, speculaas en de winterse kosten met bijvoorbeeld erwtensoep zijn pure verwennerij.

Een volgende keer zal ik jullie meenemen naar de plek in Wognum waar ik heerlijk woon samen met mijn gezin.

Tot een volgende keer.

Prins Piet