We staan alweer aan de vooravond van het Sinterklaasfeest.

Ook bij dit feest is er een traditie en dat is een rijm, dus ik zal ook hier even bij stilstaan.

Om een klein beetje in de stemming te geraken, zal ik een klein stukje maken:

 Ik zal jullie wat vertellen,

zonder teveel toeters en bellen.

Misschien kom je nu wat meer te weten,

hoe ik nu zal heten.

Is er een idee geboren,

of kon je mijn naam al horen.

De ene hint na de andere volgt keer op keer,

het zijn er bijna teveel zo weet je het niet meer.

Toch nog een keer even kritisch nalezen,

dan ineens zie je nieuwe dingen waar naar wordt verwezen.

Het is wel leuk om een naam te gokken,

het liefst zonder jokken.

De Krotenkokers zullen jullie meenemen in het feest,

het is voor iedereen en elke geest.

Onderscheid kennen we niet,

dit allemaal onder de leiding van onze Piet.

 Ik stop nu maar met rijmen en dichten,

want er zijn ook nog andere plichten. 

Ik hoop dat jullie er allemaal nu lekker inzitten en goed voorbereid zijn op wat er gaat komen. Ik hoop dat de Sint wel weet waar ik verblijf en dat hij dit niet, zoals vele van jullie, het nog niet weet. Nu ben ik een open boek dus zal jullie niet langer in spanning houden. Mijn gezin is evenwichtig dus het is fijn om ook daar enig houvast aan te hebben.

We wonen natuurlijk in het mooie Wognum, de place to be. Het is toch een plek waar je wilt wezen en zijn, al kan dat natuurlijk niet altijd want ook buiten Wognum zijn er mooie dingen.

Ik denk dat jullie al een idee hebben wie ik ben dus kan dan ook gerust zeggen dat ik in een rijk van bomen woon. We zijn hier allemaal op onze plek en komen dan ook bijna overal in dit mooie dorp. Ons huis heeft een carnavalesk nummer, ook al zou je dat natuurlijk ook weer op verschillende manieren kunnen zien. Zo zou het ook kunnen zijn dat het een oneven getal is net als het carnavalsgetal 11. Maar het kan ook alle twee zijn, dat zou wel een hele leuke bijkomstigheid zijn. Toeval of niet het kan alle kanten op, want vele wegen leiden naar… . Ik zal jullie een volgende keer meenemen in mijn hobby’s en waar ik naast de carnaval, ook blij van word.

Groeten van Piet