Hallo lieve mensen uit Wognum, 

Er is veel nieuws vanuit onze mooie omgeving een nieuwe burgemeester en een nieuwe prins carnaval van de Krotenkokers, ja u leest het goed een NIEUWE PRINS. 

De traditie is dat de komende walhallas mooie stukjes komen te staan waarin ik me bekend zal maken. 

Ik ben fan van tradities dus ik zal het zeker gaan proberen, ik zal het cryptisch proberen uit te leggen want anders wordt het wel heel makkelijk raden.  

Alvorens ik nu gelijk los barst met alle hints of was ik daar al mee begonnen help ik weet het nu al niet meer, best verwarrend allemaal. 

Elk sprookje begint er was eens…., nou dus dat, een sprookje is het zeker. 

Er zal je maar gevraagd worden wil je prins carnaval worden nou dat is best sprookjesachtig omdat er dan ineens dingen van binnen gebeuren waarvan je dacht dat bestaat niet dit is niet echt. 

Als je een oud prins spreekt komt wel naar voren; ik wist niet dat het zoveel met je doet met jezelf en omgeving. En dat alleen nog maar na de vraag, zonder het in het echt te hebben meegemaakt en beleefd te hebben. 

Ik ga jullie hersens niet in één keer al op hol brengen dus zal ik het hier voor de eerste kennismaking bij laten we zullen het in kleine stapjes doen al zal dat niet makkelijk zijn. 

Het bestuur van de carnavalsvereniging noemen de nieuwe prins” Piet” dit om mogelijke versprekingen te voorkomen dus ik werk ook aan deze traditie graag mee en zeg de groetjes en tot gauw. Prins Piet 

O ja bijna vergeten er is ook een traditie van een thema. 

Ik kan jullie verklappen dat het thema van dit komende carnavalsjaar is, Te land, ter zee en in de lucht. 

Prins Piet