Krotenkokers en Krotenkokerinnen,
Wat hebben mijn gezin en ik, samen met adjudant Jos Seinen, een geweldige reis achter de rug die eind augustus 2019 begon. De ondersteuning van het bestuur tijdens de voorbereiding was geweldig. Zoals het spel gespeeld moest worden hebben we tot het laatste moment geprobeerd, mijn aanstelling als prins, geheim proberen te houden. Dat het niet helemaal is gelukt is een detail. Ik heb met volle teugen genoten van alle momenten die de afgelopen maanden voorbij zijn gekomen. Neem de Raad van Elf (mijn elf raven) die met tomeloze energie er elke dag en avond waren om er een groot feest van te maken. Neem de dansmariekes met hun dans, lach en enthousiasme tijdens het gehele carnaval. Neem de hofkapel…het dak ging er elke keer vanaf, waar we ook waren. Neem het bestuur dat het avontuur met mij aandurfde en neem als laatste en zeker niet de minste mijn adjudant, Jos Seinen, die ik tijdens het carnaval heb benoemd tot meester adjudant. Neem de (omstreden) carnavalskleuren geel, groen en rood tijdens de carnavalsperiode…feestelijk, fris en duidelijk herkenbaar.
De afgelopen dagen is mij meerdere keren gevraagd wat het hoogtepunt was tijdens mijn carnavalsperiode. Ik moet het antwoord schuldig blijven want dat waren er meer dan een. Alle dagen en avonden hadden hun eigen beleving. Neem de zaterdag…een hele lange dag maar met zoveel emoties en ontzettend leuke gebeurtenissen. Wat was ik blij dat de optocht op zondag, zij het verkort, toch doorging en dat we op het beste gedeelte van de dag het droog hielden. Maandag een bijzondere dag met het bezoek aan de krotenkokers die niet aanwezig konden zijn tijdens ons carnavalsfeest. En daarna, een geweldig feest op de maandagavond. De laatste dag, dinsdag, was heel bijzonder en heel emotioneel. Vrienden van ons die onverwacht uit Maastricht waren gekomen (waar zij normaal gesproken carnaval vieren), mijn zoon Ryan die een geweldig optreden had verzorgd, de hele entourage en dynamiek….in een woord, geweldig!. Dank aan iedere krotenkoker en krotenkokerin, jong en oud, die tijdens het gehele carnaval verkleed is gegaan…top!
Samen hebben we er een fantastisch feest van gemaakt.

Een carnavaleske groet,
(Oud) Prins Roberto de eerste