Vrienden en vriendinnen van de Krotenkokers,
Eind augustus werd ik totaal verrast door een telefoontje van de voorzitter van de carnavalsvereniging de Krotenkokers. Hij had een vraag; “Wij zien in jou de nieuwe Prins carnaval van de Krotenkokers 2020, dus wat is je antwoord?”. Die vraag moest ik even parkeren. “Waarom ik?”. Ja, ik ben een brave burger van Wognum, ik begeef mij in het sociale- en verenigingsleven van ons dorp, liefhebber van een hapje en een drankje (met mate, vanzelfsprekend) en ja, carnaval vieren is mij bekend.
Nadat ik er samen met mijn vrouw over heb nagedacht had ik nog wel wat vragen aan de voorzitter en die zijn beantwoord. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en “JA” gezegd. Sindsdien loop ik met een gelukzalig gezicht door Wognum. Niemand weet (nog) wie de nieuwe Prins van de Krotenkokers is en er komen nu al leuke en spannende situaties voor. Met de aanstaande Prins aan tafel, met de aanstaande Prins langs het voetbalveld, met de aanstaande Prins in het café, met de aanstaande Prins in de supermarkt. Daar gaan we straks smakelijk om lachen.
Tot de volgende…