Vorig jaar juli 2020 werd er voor het eerst contact met mij opgenomen via social media door iemand die ik al heel lang ken en weet dat hij een grote en belangrijke rol binnen het bestuur van de Carnavalsvereniging Krotenkokers heeft. Hierdoor begon ik ondertussen wel een beetje te begrijpen waarover de afspraak zou gaan en nog belangrijker wat de vraag zou zijn!
Gedurende de dagen voorafgaande van de afspraak werd ik toch af en toe ‘s nacht wakker en moest ik overdag steeds vaker denken aan die ene vraag die naar alle waarschijnlijkheid gesteld zou gaan worden.
En ja hoor, na een bakkie automaten koffie en wat geroddel over de dorpse gebeurtenissen werd de vraag der vragen gesteld “Zou je Prins Carnaval der Krotenkokers 2020 willen worden”? Nadat er verder in detail was uitgelegd wat de taken en verantwoordelijkheden zijn, gingen wij ieder ons eigen weg en kreeg ik bedenktijd mee voor het nemen van een weloverwogen besluit. Natuurlijk wist ik toen al dat ik deze unieke kans niet zou laten liggen.
Na mijn positieve antwoord op de vraag greep het corona virus helaas verder om zich heen en namen de maatregelen tegen het corona virus verder toe en was het maar de vraag of carnaval 2021 überhaupt wel plaats zou kunnen vinden. Op 25 oktober werd ik uitgenodigd om tijdens een brainstorm sessie mee te denken over een mogelijk alternatief carnaval 2021.
Helaas kreeg ik 23 november het onvermijdelijke bericht dat het bestuur had besloten om carnaval 2020, net zoals de rest van Nederland, definitief af te gelasten. De mogelijkheid van een zomercarnaval werd nog wel geopperd maar de corona situatie veranderde helaas niet, waardoor ook deze optie geen doorgang kon vinden. Het jaar 2021 gaat daardoor de boeken in als het carnaval met alleen een speurtocht voor de jeugd en een online quiz gepresenteerd door het bestuur in de Krotenbunker.
Daarna werd het een poosje stil rondom de carnaval en kreeg ik in mei weer een bericht met opnieuw de vraag of ik prins carnaval 2022 wilde worden. Het bijzondere aan dit jaar is dat de vereniging 5 x 11 jaar bestaat. Na het aanhoren van de plannen in verband met dit jubileum jaar werd ik nog enthousiaster dan ik al was en heb volmondig ja / alaaf gezegd!

Dit betekende voor mij en mijn vrouw dat wij dit geheim nog langer bij ons mogen dragen. Het bijzondere hieraan is dat ik de prins zal gaan worden die het langst heeft moeten wachten op zijn inwijding tijdens de installatie avond. Het lange wachten gaat ons prima af, maar zal waarschijnlijk steeds lastiger naar mate de installatieavond dichterbij komt. Maar ook omdat ik vanaf nu in het Walhalla steeds meer over mijzelf en mijn familie zal schrijven en bekend zal maken.
En alvast wat over mijzelf.
Voor nu zal voor de meeste mensen in West-Friesland de vakantieperiode aanbreken. In deze periode gaan wij als gezin meestal samen met elkaar en of anderen naar binnen en of buitenlandse bestemmingen. Dit jaar hebben wij echter besloten om dichterbij huis te blijven i.v.m. de coronamaatregelen.
Voor nu wens ik alle Krotenkokers en Krotenkokerinnen een fantastische zomer en ik hoop dat eenieder mag genieten van zijn vrijheid zonder al te veel beperkende maatregelen.
Tot na de hopelijke corona vrije vakantieperiode. Alaaf!
Jullie toekomstige prins.