Een stilleven van een periode van 5 januari tot en met 5 maart die voorbij is gevlogen.
Van de installatieavond naar m’n 50e verjaardag 5 dagen later, de uitwisseling naar Zwaag, ons eigen Prinsenbal met 11 bezoekende verenigingen. Toen Carnaval in Sweelinckhof, bezoek aan Catootje en Obelix en Forever Young, allemaal al hartverwarmende momenten met die jongste kinderen zo puur, open en eerlijk en die bewondering – fantastisch! En de ouderen in Sweelinckhof die zo zichtbaar genoten van al die oude smartlappen.

En toen begon de rollercoaster – of op z’n Duits – Die Achterbahn van 5 dagen, tieneravond, sleuteloverhandiging in het gemeentehuis – top Burgemeester Frank Streng, de borrellunch met de verenging in De Krotenbunker de bekendmaking van de nieuwe OPC Bottelier Ron Stam, het welpje van de Raad van 11 en m’n eigen shotpul, Carnaval in Leekerweide, wat een lieve mensen. ’s avonds de mooie Carnavalskerkmis en een bomvolle jeugdavond.

Zondagmorgen de grote optocht met 21 wagens waarbij de regen de pret zeker niet drukte – onvergetelijk. De kindermiddag met een leuke clown die helaas even te laat was. Prijsuitreiking van de grote optocht met een terechte winnaar – super meiden. En het briljante idee van de KRAKERS van de scouting die vrijdagavond al waren begonnen met de voorbereiding bij het voormalige politiebureau. En toen knallend de zondagavond in met Dave Schoemaker.

Maandag ochtend en middag op ziekenbezoek en 11 mooie fruitmanden rondgebracht om een steuntje in de rug te geven bij ziek en zeer. Maandag een mooie verkleedavond waar het mysterie van de Lays chipszakken eindelijk werd opgelost. Huidige en oudkappelleden die samen het nummer Du speelden, Kornuiten & Co die tot in de kleine uurtjes bleven meezingen.

Dinsdagochtend naar de basisscholen, eerst even meegevoetbald op het pleintje en waar ik in bijna alle groepen 1/2 klassen wel met de kinderen op de foto geweest ben, zelfs nog volledig weggeknuffeld in de knuffelklas. Meegegaan met de Carnavalskermis en de grote polonaise met beide basisscholen – heerlijk. De dinsdagmiddaglunch bij m’n Adjudant Herr Jos Flickt t – schnitzels natuurlijk!

Een bijzonder Dikke Dolle Dinsdag waar ik toen eindelijk mijn buurvrouw Marijke Wittenberg mocht ridderen in De Orde Der Krotenkokers – Verdiend!

Het verrassingsoptreden van m’n gezin, moeder en familie aangekondigd door m’n maatje 1 1 Pé – schitterend. Tsja, toen was het na het eten ineens zo ver ………… Wethouder Harry Nederpelt die de sleutel weer kwam halen en vervolgens het ontdoen van Steek, Cape en Scepter – dat was t, ineens zat het erop! Met t gezin op de schouders in De Krotenbunker afscheid met natuurlijk weer het nummer Du!
Wat heb ik van jullie allemaal genoten. Ik kon het gisteravond eigenlijk maar met 1 woord samenvatten: TROTS!