De kanskaarten met daarop de naam van de mogelijke prins die werden ingeleverd bij de entree lieten zien dat de stukjes toch wel voor de nodige verwarring hadden gezorgd. Daarom hier de uitleg van de hints.
Uitleg stukjes in Walhalla
1e Samen met Miranda, Joyce en Maureen zijn we thuis met z’n 4-en. Feestjes, op tijd komen en op tijd weggaan, da’s altijd wel een dingetje als je mooi an sta. Voor mijn studie ben ik 4 jaar naar Ljouwert geweest en diverse keren periodes naar het buitenland. Dus niet continu in Wognum gewoond.
2e Mijn werk is in Zwaagdijk-Oost waar ik mede-eigenaar ben van 2 koelhuizen. Kan op de fiets, maar de auto is praktischer en geen files. Naast bloembollen bewaren we ook groenten en fruit en die houden je gezond.
3e Ik ben op 10-1 jarig (=11), vier dit jaar m’n 50e op de 11e. Ben de 49e prins op mijn 50e tijdens carnaval dit is 9×11. Mijn Raad van 11 tijd en bestuursperiode bij elkaar opgeteld zit ik 29 jaar bij de vereniging, 2+9=11. Mijn huidige auto is een X1 = 11. Ik ben vrijwilliger bij de voetbal, de fanfare en de carnaval. Mijn grootste hobby is skiën, daarnaast hou ik van schaatsen, pak in de zomer soms de skeelers of neem een duik in het zwembad. Water en bevroren water dus.
4e Tijdens Carnaval staan we in kostuum bij de deur, ik coördineer op de fiets de optocht. U ziet mij dus staan of langskomen, al dan niet herkenbaar met steek op. Er zijn enkele woningen naast ons gebouwd, we wonen dus niet meer helemaal vrij en mijn nieuwe achterburen in de stolp heb ik nog niet ontmoet dan wel gehoord.
5e Smikkelen en smullen moest de aandacht wat op enkele leden richten van De Smikkels, die ook met of zonder achterburen zitten en tamelijk vrij wonen, het prikkelen duidde natuurlijk op De Prikkels. Het kwik naar grote hoogte, wij koelen meestal alles, maar het werd me zo nu en dan toch wel heet onder de voeten. En ergens naar Talen was een hint richting een andere bekende Wognummer
Kleurrijk – wij bewaren alle kleuren bloembollen en niet de verf van een schilder, en wit is ook de kleur van veel bloemen en niet het bouwbedrijf
Horten en stoten ging om mijn niet al te stabiele knieën, daarom train ik regelmatig op de rolband met skiën of skeeler op straat. Dus niet mijn broer die auto’s aanpast voor invaliden al dan niet met rolstoel
Ik ben er altijd met Carnaval en de optocht, ben echter geen deelnemer aan de optocht zoals enkele andere gegadigden dat wel zijn.
Prins Laurentius : Mijn 2e doopnaam en de 1e van mijn vader Laurentius Adrianus. Betrokken bij de oprichting van deze mooie club. Ook eerst als Raad van 11 lid en vervolgens in het bestuur. Toen hij stopte na 22 jaar in 1990 nam ik het stokje van hem over in 1991, Prins Cees den 1e was toen Prins Carnaval. Mijn moeder Trudie is al jaren hof naaister en ook geridderd in de Orde der Krotenkokers, broer Ed is ook Raadslid geweest en Joyce dansmarieke. En Miranda is eveneens dansmarieke geweest en jarenlang hofkapel lid, waar ze nog steeds wel eens meeblaast. Het lijkt dus wel een familievirus.
Het thema “Carnaval op z’n Duits” Niet door mijzelf ingebracht, maar past wel als een warme jas! Vanaf mijn eerste levensjaar kom ik al in Duitsland (‘Mein zweite Heimat’), destijds in het plaatsje Unter Mossau in het Odenwald. Op mijn 16e ging ik er voor het eerst een periode aan het werk in Curslack vlakbij Hamburg. In die tijd ook het skiën onder de knie gekregen en nu ga ik liefst meerdere keren in het seizoen naar de Alpen, maar dan wel in Oostenrijk. Dat is tevens in de onderscheiding terug te vinden.
Und jetzt geht’s los! Op naar Carnaval op z’n Duits van 1 tot en met 5 maart. We hopen u dan natuurlijk te zien tijdens één van de vele activiteiten. Of uw kinderen op de tieneravond vrijdag 1 maart en de kleine optocht en de kindermiddag voor de allerkleinsten op zondag 3 maart.
Auf Wiedersehen und Alaaf!